Ahşap zeminleri korumak gerekiyor

Dünyanın en kaliteli ağaçlarının yetiştiği Finlandiya’da ahşap endüstrisi büyük önem taşıyor. Eski zamanlardan beri gelenekselleşen ahşap mimarisi sayesinde TIKKURILA, 1862 yılından bu yana yaklaşık 150 yıllık deneyimi ve bilgi birikimiyle ahşap yüzeylere yönelik bakım ürünlerinin üretiminde de tecrübe kazanarak, özellikle Kuzey ve Doğu Avrupa ülkelerinde lider konuma yükseldi. Do-It- Yourself (DIY) zincirleri, profesyonel boyacılar ve endüstriyel uygulamalara yönelik her türlü beton, ahşap ve metal yüzeyler için boya ve cila üreticisi.
     
Ahşap dış cepheleri herzaman korumak gerekiyor

  • Korunmayan ahşap yüzeyler güneş ışınları nedeniyle çatlıyor, grileşiyor ve eskiyor. Eskiyen yüzeyler hızla kiri içine alıyor. Nem ahşabı şişiriyor, tekrar kuruyan ahşap farkedilecek miktarda hacim kaybediyor. Nem değişiklikleri çatlamalara neden oluyor.
  • Nem, aynı zamanda mikrobiyolojik organizmaların gelişmesine neden oluyor. Ahşabın yüzeyinde ve içinde mavi mineral lekeleri oluşuyor. Ahşabın dayanıklılığını etkilemeyen küf mantarları koyu lekeler bırakırken, çürümeler ahşabın dayanıklılığını azaltıyor ve çürüyen ahşap zamanla kullanılamaz hale geliyor.
  • Bazı coğrafi bölgelerde ahşap kurtları, böcekler ve termitler ahşaba hücum ediyor.
  •       Ahşap yüzeylere uygulanacak cilalar, boyalar ahşabın içine nüfuz ederek güneş ışınlarının, nemin ve mantarların olumsuz etkisini ortadan kaldırıyor. Deniz kenarında, açık ortamlarda ahşap yüzeyler iklimsel ve çevresel etkenlere çok daha açık oluyorlar. Güney cepheler, kuzey cephelere göre 5 kat daha fazla etkileniyorlar. Boya ve cilalar ahşap yüzeyleri doğa koşullarından korudukları gibi, ahşaba verdikleri renkle çevreye uyumunu da sağlıyor.
         
    Isıl Ahşap ( Thermowood®)
          Ahşap, doğal güzelliğinin, güzel kahverengisinin korunması ve iklimsel nedenlerden oluşacak çatlamaların engellenmesi için her zaman korunmalı. Özellikle güneş ışınlarının çok kuvvetli olduğu Türkiye?de, ısıl ahşap yüzeyler için TIKKURILA?nın UV korumalı şeffaf ürünlerinin tercih edilmesi öneriliyor.
         
         TIKKURILA ürün gamında, ısıl ahşabın farklı kullanım amaçlarına yönelik çok çeşitli ürünler yer alıyor.
         
    Emprenye ahşap yüzeyler
          Dış cephenin, koruma cila veya boya uygulaması yapılmadan önce, en az 6 ay kurutulması gerekiyor. TIKKURILA ürünleri, tüm emprenye yüzeyler için uygun.
         
    İç mekanlarda güzel ve düzgün görüntü
          Yarı şeffaf görüntü, mobilya, dekorasyon ve tekstilde yeni bir akım. Yarı şeffaf cilalar, yüzeylere, sağlamlığın yanı sıra, yeni ve modern bir görüntü kazandırıyor. Mobilya ve lambrinin son rengi, kullanılan cilanın rengi, ahşabın cinsi ve uygulama şekli ve katman sayısıyla farklılıklar gösterebiliyor. Bu nedenle uygulamaya geçmeden önce ayrı bir parçada deneme yapılması öneriliyor.
         
    Kaynak: www.tikkurila.com