Enerji tasarruflu yeni nesil camlar

Küresel ısınma gerçeği ile birlikte, enerji tasarrufu ve çevre koruma dünya gündemindeki öncelikli konular arasına girdi. Dünyada enerji tüketiminin % 20-45’i binalarda gerçekleşirken, binalardaki ısı kayıplarının yaklaşık % 30’u yalıtımsız pencerelerden kaynaklanıyor.
     
     Tek camlı pencerelerde kışın, bina içinden dışarıya önemli boyutta ısı kaçışı olduğundan, ısı yalıtımı sağlamak için pencerelerde çift cam (yalıtım camı) kullanılmalıdır. Trakya Cam’ın her iki camı da renksiz düz cam olan standart çift camı Isıcam Klasik®, ısı kayıplarını tek cama göre %50 azaltıyor.
     
     Camla daha etkin ısı yalıtımı ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla cam teknolojisinde yapılan yoğun çalışmalar sonucu Low-E kaplamalı camlar geliştirildi. Trakya Cam, Low-E kaplamalı camların kullanıldığı yeni nesil yalıtım camı ünitelerini, Isıcam Sinerji® ve Isıcam Konfor® markalarıyla kullanıcıya sunuyor.
     
     Isıcam Sinerji®, ısı kontrol özelliği sayesinde ısı kayıplarını standart çift cama göre % 50 azaltırken, yakıt tasarrufu da sağlıyor. Isıcam Sinerji® güneş ısısından maksimum oranda yararlanırken güneş ışığından ödün vermiyor. Standart çift cam yerine Isıcam Sinerji® kullanılması durumunda yapılan ek harcama, sağlanan enerji tasarrufu ile kullanıcıya 1-2 yıl içinde geri dönüyor.
     
     Isıcam Konfor®, ısı kontrol özelliğine ek olarak, güneş kontrol özelliği de bulunduruyor. Isı kaybını standart çift cama göre % 50, güneş ısısını ise % 40 azaltarak kışın yakıt, yazın da klima masraflarından tasarruf sağlıyor. Standart çift cam yerine Isıcam Konfor® kullanılması durumunda, yapılan ilave harcama, yatırım maliyetinden ve enerji harcamasından sağlanan tasarruf ile yine 1-2 yılda geri dönüyor.
     
     Trakya Cam, sadece ısıtılan konutlarda Isıcam Sinerji®’nin, hem ısıtılan hem de soğutulan konutlarda ise Isıcam Konfor®’un kullanılması öneriyor.
     
     Isıcam Sinerji® ve Isıcam Konfor®, diğer yalıtım malzemelerinden farklı olarak, enerji tasarrufunu, güneş ışığını engellemeden gerçekleştiriyor. Böylelikle hem geniş cam alanları kullanıp hem de yalıtım sağlamak mümkün oluyor.
     
     Türkiye’de tüm binalarda Isıcam Sinerji® veya Isıcam Konfor® kullanılması durumunda, oluşacak bireysel tasarruflarla ülke genelinde her yıl 3 milyar dolarlık enerji tasarrufu sağlama imkânı bulunuyor.