Tatildeyken Evinizin Güvenliğini Nasıl Korursunuz?

Yılın tüm yorgunluğunu üzerinizden atmak için tatile çıkarken, gözünüzün arkada kalmaması ve huzurlu bir geçirmeniz için birtakım güvenlik önlemleri almanız gerekir. Evinizin güvence altında olduğundan emin olmanız, günlük kaygılarınızdan uzak bir geçirmeniz ve dinlenmeniz için vazgeçilmezdir. Alacağınız birkaç önlem, hem içinizin rahat olmasını sağlayacak, hem de dönüşü istenmeyen sürprizlerle karşılaşmanızı engelleyecektir.

güvencem Tatildeyken Evinizin Güvenliğini Nasıl Korursunuz?

1) Tatile ya da uzun bir seyahate çıkarken eviniz boş kalacaksa; öncelikle , su baskını ve gaz kaçağı gibi tehditler için tedbir almanız oldukça önemlidir. Bu nedenle, evden ayrılmadan önce su ve doğalgaz vanalarını kapatmanız; fişe takılı konumda bırakmanız gereken elektronik eşyalarınızda ya da prizlerinizde herhangi bir elektrik kaçağı olmadığından emin olmanız gerekir. 

2) Kapılarınızın, pencerelerinizin ve kapı kilitlerinizin sağlam olmasına dikkat edin. Bozuk olanları tamir ettirin.

3) Tatile çıkarken, hırsızlara davetiye çıkartmamamak için; evin boş olduğu izlenimini silmeniz gerekebilir. Bunun için perdelerinizin ya da panjurlarınızın tamamını sımsıkı kapatmamanız tavsiye edilir. Fakat bu önlem, evinizin gözlenmesine de sebep olabilir.

4) Giriş kapınızdan duyulabilecek bir radyoyu ve dışarıdan görülebilecek bir ışığı açık bırakmanız da evin boş olmadığı izlenimi yaratacak önlemler arasındadır. Fakat pek de tasarruflu olduğu söylenemez. Ayrıca gündüz yanan bir ışığın dikkat çekeceği ihtimalini göz önünde bulundurmanız gerekir.

5) Uzun bir seyahate çıkarken, posta kutunuzda biriken postalar hırsızların dikkatini çeken detaylardandır. Güvendiğiniz komşularınızdan veya bir arkadaşınızdan postalarınızı düzenli olarak almasını rica etmeniz sizin yararınızadır.

6) Telesekreterinize tatile çıktığınızı ve uzun süre evde olmayacağınızı belirten bir mesaj bırakmayın. Hırsızlık olaylarının birçoğunun sizin uzun süre evde olmayacağınızın garantilenmesinden sonra gerçekleşeceğini unutmayın.

7) Telefonunuzun sesini kısın. Nitekim uzun süre çalan ve yanıt verilmeyen telefonlar hırsızların dikkatini çekecektir.

8) Güvendiğiniz bir komşunuza tatilde olacağınız tarihleri bildirin ve acil durumlarda size ulaşabileceği bir telefon numarası bırakın.

9) Bu önlemlerin, günümüzde evinizin güvenliğini tam anlamıyla koruyamayacağını unutmayın. Bu nedenle evinize yönelen güvenlik tehditlerinden ve soygunlardan korunmak için profesyonel yardım alın.