Klima Ustası Klima servisleri

Enerji verimliliği yüksek ‘A Tipi’ cihazların tercih edilmesinin gerektiğini belirten Peri, ‘A Tipi’ klimaların maliyetinin yüksek olmasına rağmen enerji tasarrufu yaparak uzun vadede tüketici lehine sürekli kazanç sağladığına dikkati çekti.

Peri, şu bilgileri verdi; “Cihazın, dış ve iç ünitesinin sürekli temiz ve bakımlı olması cihaz kapasitesinden her zaman tam olarak faydalanmanızı sağlar. Bunun için özellikle iç ünitenin, hava filtresinin ve dış ünitenin serpantinleri sık sık toz gibi yabancı maddelerden temizlenmeli, hatta yıkanmalıdır. Klimalardaki soğutucu gazın ölçümü en az yılda bir defa teknik servis tarafından yapılmalı ve eksik ise tamamlanmalıdır. Eksik soğutucu gaz ile çalışan klimalar gereksiz enerji sarfiyatına neden olmaktadır.”

Klimalarda kış için konfor sıcaklığını 20-22 derece, yaz için de, 24 dereceye ayarlaması gerektiğini belirten Peri, “Cihazı konfor sıcaklığına ayarlayarak kendi kontrol sistemi ile ortam havasını istenen sıcaklık değerine getirmesini beklemek en doğru yöntemdir. Bunun dışında bir an önce ortamı soğutmak veya ısıtmak amacıyla en düşük ya da en yüksek sıcaklık değerine ayarlamak, sağlık açısından risk taşıdığı gibi enerji israfına da neden olur. Önerilerin dikkate alınması ile klimaların verimli, konforlu ve uzun ömürlü kullanımı sağlamak mümkündür.”