Ofis Tamir ve Tadilat İşleri

OFİS TADİLAT

Tasarım özgünlüğüyle farklı mekanlar oluşturmak, yapı bütünlüğünü sağlayacak bu mekanların oluşumunda, malzeme seçiminden yaşam kolaylığı sağlayacak en ince yapısal detaylara; konfor koşullarının sağlanmasında etken tesisat, elektrik ve mimari projelerin hazırlanmasından uygulamasına, ev tamiri müşterisine daima farklılığı hissettiren çözümler sunar.

Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Ev dekorasyonu yapmak için istediğimiz tarzı belirledik. şimdi sıra ev dekorasyonu yapmaya geldi.

Ev Dekorasyonunda 1. Adım: Duvarlar ve Tavanlar

Duvar ve tavan rengi, ev dekorasyonunda birinci adımdır. Duvar ve tavanların renk kombinasyonlarını belirledikten sonra, boya işine girişebilirsiniz. Sonra ise dilerseniz kartonpiyer, alçı, duvar kağıdı gibi seçeneklerle dekorasyonuzu tamalayabilirsiniz. tercih edebilirsiniz. Tavanlarınızın yüksekliği, dikkat edilmesi gereken hususların başında geliyor. Yüksek tavanlarınız koyu renge boyayarak daha alçak gösterebildiğiniz gibi, açık renge boyayarak yüksek gösterebilirsiniz.

Ev Dekorasyonunda 2. Adım: Yer döşemeleri-fayans-seramik

Ev dekorasyonunu resim yapmaya benzetirsek, denizi ve dağları çizdik diyebiliriz. Şimdi yerleri de tamaladığımız zaman, boş bir evin dekorasyonunu tamamlamış olacağız. Duvarlarımıza istediğimiz fon rengini verdik, kartonpiyerlerimizi yaptırdık. Şimdi sırada yerler kaldı. Fayans, taş, seramik, laminant parke, halıfleks gibi seçeneklerimiz mevcut. Duvar ve tavanlara uygun desen ve renk tonlarıyla ev dekorasyonunun sabit kısımları tamamlanmış olacak.

Ev Dekorasyonunda 3. Adım: Mobilya ve perdeler

Şimdi sıra hareketli kısımlara geldi. Koltuk takımı, kanepe ve sandalyelerinizin kumaşlarındaki desenler ve renkleri seçmemiz gerekiyor. Bunlara uygun olarak perdelerimizi seçmemiz gerekiyor. Bunlarla birlikte ev dekorasyonumuzun ana çizgileri bitmiş olacak.

Ev Dekorasyonunda 4. Adım: Aksesuarlar
Ev dekorasyonunda aksesuarlar kendi tarzımızı oluşturmaya yararlar. Hem aksesuarlar, diğer dekorasyon unsurlarına göre değişiklik yapması en kolay ve pratik olan unsurlardır. Bir portre, duvar saati, eski bir gramofon, halı ya da kilim, abajur veya çiçekli bir vazo bir mekanın genel havasını bazen bir çırpıda değiştirebilir.

Bu 4 unsurla beraber dekorasyon tamamlanmış oluyor.

Dekorasyon Stilleri Country (Kır evi) Stili

Ambiyans

“Country” stili son derece dost canlısı, eskinin dertsiz tasasız hayat tarzını çağrıştırır. Kır evi stili olarak da bilinen bu stilde adından da belli olacağı gibi “şehirsel” objeler kullanılmaz. Bu stil ideal bir kır hayatını yansıtır. Çiçekli yorganlar ve pişmiş mısır ekmeği kokusunu çağrıştıran bir mutfak ve ev yapımı bir elmalı kek verilecek en güzel örneklerdir.

Dekorasyon Tekniği

Mobilyalar rüstik ve kırsaldır. Renkleri de daha çok toprak tonları ve süt beyazı arasıdır. Renkler ve yüzeyler çoğunlukla kullanılmış ve eskitilmiş görünümlüdür. Kumaşlar vintage çizgili ve çiçek desenlidir. Aksesuarlar ev yapımı görünümlüdür. Potpuri, örülmüş basketler, çanak çömlek, eski kalay tencereler, pastel renkli havlular ve kokulu sabunlar bu stilin vazgeçilmez parçalarındandır.

Patine ve eskitme mobilyalar, sandıktan çıkan danteller, yeni görevler üstlenen eskiler… Güney Fransa’dan doğan Provence dekorasyon stilini evinize taşımak istiyorsanız, başroldeki renk ve doku detaylarını öğrenmelisiniz. Pek çok kişinin tercih ettiği ve sevdiği Provence dekorasyon tarzının ilham kaynağı doğa. Rahatlığı ilke edinen ve bunun üzerine sıcaklık ve davetkarlık ekleyen stilde, dikkat edilecek en önemli nokta, olabildiğince doğal ve açık tonlarda ahşap mobilyaların kullanılması. Dolayısıyla patine ve eskitme boyalı mobilyalar Provence’ın en sevdiği özellikler. Bunun yanı sıra masif ahşap, country etkisi taşıyan, zarif tasarımlı mobilyalar da, bu stilde bir dekorasyon oluşturmanız için size yardımcı olabilir. İster patine edilmiş, ister eskitme yapılmış, ister masif ahşap seçin mobilyalarda parlak cila olmamasına dikkat etmelisiniz. Çünkü bu tarz göz alıcı parlaklıktan değil, yalınlıktan hoşlanıyor.

Paletin en pastel renkleri buraya

Renk paletinin en huzur dolu pastel tonlarına aşık olan Provence stilinde, gökyüzünün en uçuk tondaki mavisi, nil yeşili, toz pembe, soluk sarı, lila, toprak rengi, bej tonlarını seçmelisiniz.

İster yatak odanızda isterseniz salonunuzda uygulayın, tekstillerinizin dokusu hafif olmalı. Pamuklular, ketenler, uçuk renkli basmalar tercih edeceğiniz kumaşlar olmalı.

İşlemeli yatak örtüleri ve nevresim takımları yatak odanız için idealdir. Bunun için annenizin ya da anneannenizin çeyiz sandığınıza göz atabilirsiniz.

Hatta yatak örtüsü ve nevresim ararken birkaç el işi dantel örtü de bulursanız onları da salonunuzda kullanmayı ihmal etmeyin. Metal bir yatak başı mümkünse beyaz ve tonları kır havasını yatak odanızda estirmeniz için önemli ayrıntılardan bir diğeri.

Salondaki koltuklarda kullanacağınız kırlentleri de pastel tonda ve düz renkte kumaşlardan ya da çizgililerden seçebilirsiniz. Pencereleriniz de bu stilin en önemli başrol oyuncularından.

Çünkü pencereler bu stile düz ya da dantel tül perdelerle destek verebilir. Asla kalın dokulu perdelikler seçmemeli, uçuşan tüllerden hoşunuza giden birini kullanmalısınız.

Avize ve aplik gibi aydınlatmalarda da mümkün olduğunca yalın tasarımlar kullanmalısınız. Çünkü burada asıl aydınlatma kaynağınız güneş.

Hafif ve ince tüller işte bu nedenle gerekli. Taş duvarlar, doğal taş ya da ham görünüşlü parkelerle desteklenmeli, halı yerine kilimler tercih edilmelidir.

Bu stilin olmazsa olmazı renkli çanak aksesuarlar, aynalar ise salonda, yatak odasında, mutfakta kendine mutlaka yer bulmalıdır. Asla aklınızdan çıkarmayacağınız püf noktası ise, pastoral yaşamı evlere taşıyan bu stili, evinizin hemen her köşesine koyacağınız taze kır çiçekleriyle her daim taze tutmak olmalıdır.Evim Dergisi

Dekorasyon Stilleri Asya Stili

Ambiyans

Asya stilleri akla kültürü ve Asya ülkelerinin yaşam biçimlerini getirir. Bunlar genelde Çin ve Japon dekorasyon stilleridir. Makul miktarda uygulandığında, Asya stili “başka bir kültürün içinde olma” hissini verir. Vok tavalar, pilav tencereleri, egzotik çiçek desenleri akla ilk gelenlerdir.

Dekorasyon Tekniği

Sade bir arka plan için nötr ve doğal renkler kullanılır. İç mimarlar genelde kalabalık bir görüntüden kaçmak adına geometrik bir düzen önerirler. Asya stili kumaşlar ve dokular genelde sedir, pirinç kâğıdı, bambu, akça ağacı, taş ve örgü hasırlardır. Asya sanatı mutlaka insanları ve Asya milletlerinin stillerini ön plana çıkartır. Bunu güçlü bir şekilde kullanmak için işlenmiş ipek, tatami yer döşemeleri ve kimonolara da ihtiyacınız vardır. Asya sanatı basit, güçlü ve grafiktir. Tekstil malzemeleri doğal e boyasız malzemelerden desensiz olarak üretilir. Siyah en önemli renktir ve diğer renklerle serbestçe kullanılabilir. Asya stili narinliği, minyatüre görüntüsü, kağıt ve ipek ağırlıklı malzemeleri ile ilgi çeker. Kâğıttan yapılmış separatörler odaları birbirinden ayırmak için kullanılabilir.
Dekorasyon Stilleri Geleneksel Stil

Ambiyans

Kibar ve davetkâr olan geleneksel stil,18. ve 19. yüzyılların zarafetini ve zenginliğini simgeler. Her ne kadar geride kalmış çağları çağrıştırsa da, geleneksel stil aslında son derece yeni ve sakinleştirici bir stildir. Geleneksel dokular ve şekiller basiti ve daha rahat dönemleri yansıtır. Böyle döşenmiş bir odaya girdiğinizde “işte burası benim evim” demelisiniz.

Dekorasyon Tekniği

Geleneksel bir stil kiraz ağacından yapılmış yeni ve eski mobilyaların bir arada kullanılması ile yakalanabilir. Tasarımlar derin ve koyu renklerle dolu ve zengin görünümlüdür. Daha yumuşak renkler kullanılırsa bu stile çağdaş ve dinlendirici bir görünüm de katılabilir. Kumaşlar ve dokular birbirine uyumlu olmalıdır ama tamamen aynı tonlarda olmaları gerekmez. Aksesuarlar minimum sayıda kullanılmalıdır. Daha eski geleneksel stillerde mücevher taşları renkleri kullanılabilir. (yeşim, safir, altın, gümüş vb.)
Antikalar ve antika taklitleri kullanabilir ve daha da geleneksel bir görünüm elde edebilirsiniz. Geleneksel kelimesinin manası illa da “eskimiş” demek değildir

Ev Dekorasyonunda ve ofisinizde Renk Seçimi

Evinizi dekore ederken seçtiğiniz renkler duygu durumunuzu etkileyebilir.Yazımızda bunun sebeplerini öğrenebilirsiniz.

Çağrıştırdıkları : Sakinlik, rahatlık, sadakat, otorite
En iyi kullanım alanları : Yatak odaları, banyo ve çalışma odaları
Dezavantajları : Kullanıldığı mekanlara soğuk bir hava verebilir.Bu duyguyu azaltmak için mat mavi tonları kullanabilirsiniz.

Çağrıştırdıkları : Günışığı, enerji,
En iyi kullanım alanları : Mutfak, yemek odaları ve kuzeye bakan odalar
Dezavantajları : Yatak odasında kullanmak için huzurlu bir renk değildir.

Çağrıştırdıkları : Yaratıcılık, verimlilik, haz
En iyi kullanım alanları : Yatak odaları
Dezavantajları : Bunaltıcı olabilir.

Çağrıştırdıkları : Ruhani duygular, dişilik
En iyi kullanım alanları : Yatak odaları ve stresten uzak bir duygu yaratmak için banyolar
Dezavantajları : Kullandığınız mekanlar sönük kalabilir.Canlandırmak için siyah ve/veya gümüş renklerle kontrast yaratabilirsiniz.

Çağrıştırdıkları : Doğa, enerji, sakinlik, huzur, denge, güvenlik
En iyi kullanım alanları : Yatak odaları, oturma odaları
Dezavantajları : Dekorasyonda çok fazla yeşil kullanımı kendinizden gereğinden fazla hoşnut olmanızı ve tembellik yapmanıza sebep olabilir.Bu duyguyu dengelemek için turuncu ve kırmızı renklerle kontrast yaratabilirisiniz.

Çağrıştırdıkları : İstikrar, rahatlık, sıcaklık
En iyi kullanım alanları : Oturma ve yemek odaları
Dezavantajları : turuncu kullanıldığı mekanları olduğundan küçük gösterebilir bu yüzden odanın yeterince ışık aldığından emin olun.

Çağrıştırdıkları : Aşk
En iyi kullanım alanları : Yatak odalarında huzurlu ve dinlendirici bir hava yaratmak için kullanabilirsiniz.Mora yakın, parlak tonları tutkuya yönlendirebilir.
Dezavantajları : Yatak odanız aşırı tatlı ve fazla “teenage” odası gibi görünebilir.Bunu azaltmak için koyu renklerle kontrast yapabilirsiniz.

Çağrıştırdıkları : Ölüm, tuhaflık.Siyah bir renk değildir, tüm renkleri emer ve hiçbirini geri yansıtmaz.
En iyi kullanım alanları : Modern dekorasyon alanları
Dezavantajları : Depresif bir duygu yaratacağından ana renk olarak kullanmayın.Parlak pembe ve diğer canlı renklerle kontrastı hoş olabilir.

Çağrıştırdıları : Tehlike, tutku, enerji, sıcaklık, macera, iyimserlik
En iyi kullanım alanları : İştahınız harekete geçirmek, sıcak ve canlı bir ortam yaratmak için yemek odaları
Dezavantajları : Dekorasyonda çok fazla kırmızı kullanımı baş ağrısına sebep olabilir.Mesela bir duvarınız kırmızıya boyayabilir ve aksesuarlarla dekore edebilirsiniz.Bebek odalarında kırmızı kullanmayın.

Çağrıştırdıkları : Güvenlik, istikrar
En iyi kullanım alanları : Oturma odaları
Dezavantajları : Mental olarak teşvik edici olmasını sağlamak için yeşil veya maviyle beraber kullanabilirsiniz.

Kaynak:Evdekorasyonrehberi.com

EV DEKORASYONU İLE İLGİLİ NELER YAPABİLİRİZ!

Evinizle ilgili aklınıza takılan herşey…

1. Eskitilmiş kumaş görünümünü nasıl sağlayabilirim?
Eskitilmiş kumaşların farklı yapıdaki görünümleri onları çekici kılar. Pamuklular gibi bazı kumaşlar yıkandıklarında kendiliğinden yumuşar ve renk atar. Deri gibi kumaşlarda ise eskitme işlemi için bir uzman eli gerekir. Eskitilmiş kumaş fikrinizi hayata geçirmek için öncelikle çevrenizde kumaş konusunda profesyonel kişiler olup olmadığını araştırın. Fikrinizi onlara aktarın ve bittiğinde nasıl bir kumaşa sahip olmak istediğinizi bir dizi eski kumaş örneğiyle gösterin. Kullanacağınız kumaşı dikkatlice seçin çünkü eskitme sürecini geri döndüremezsiniz.

2. Beyaz çarşaflardan vazgeçemiyorsam, yatak odamı nasıl yeniden düzenleyebilirim?
Beyazın farklı tonlarını karıştırmak, tamamen beyaz bir yatakta ilgi ve heyecan uyandırmanın en basit ve aynı zamanda en estetik yoludur. Aileden miras kalan keten çarşaflarınız varsa onları yeni beyaz çarşaflarla tamamlayabilirsiniz, böylece beyazın farklı ton ve dokuları yatağınıza derinlik ve zenginlik getirecektir. İsteğinize göre belirleyeceğiniz şekil ve boyuttaki yeni beyaz yastıklarla da yatağınızın görünümünü kuvvetlendirebilirsiniz. Derinlik kattığınız tamamen beyaz yatağınıza, üst üste çok fazla kat yapmadan, zevkinize göre eklemelerde bulunabilir ya da değişiklikler uygulayabilirsiniz.

3. Evime yeni bir renk nasıl katabilirim?
Eğer evinize yeni bir renk eklemeyi düşünüyorsanız, öncelikle tek bir odanızda denemelerde bulunmanızı tavsiye ediyoruz. Burada biraz eğlenin. Duvarları kırmızıya boyayın veya cilalı döşemeleri deneyin. Böylece nasıl bir görünümü seveceğinizi anlarsınız. Daha kolay bir yaklaşımla deneme yapmak için evinizdeki sanat eserlerini ya da aksesuarlarınızı bir araya getirin. Örneğin tün odanın görünümünü değiştirebilecek mavi porselen bir lamba, odanızı boyarken sizin için doğru bir ipucu olabilir. Tüm evinizi renklendirmek konusunda kararlıysanız, unutmayın renkleri evinize aşamalı olarak akıtmalısınız. Ayrıca renk seçimlerinizi bir seferde yapmak zorunda değilsiniz.

4. Nasıl düzgün yatak yaparım?
Yatak düzenleme sanatının, birçok katmanı bir arada kullanarak yatağı mümkün olduğunca zengin ve davetkar hale getirmek olduğuna inanıyoruz. Yatağa geçirilen düz çarşaflarla işe başlayabilir, hatta bazen ikinci düz çarşafı da ekleyerek yatağınıza boyut ve renk açısından farklılık katabilirsiniz. Yastıklara gelince; Avrupa tarzı kare yastıkları ve ardından standart başucu yastıklarını, standart yastık kılıflarını, ve de süs yastıklarını öneriyoruz. Rahatına düşkün olanlar, yatağı çok daha yumuşak ve davetkar kılacak pike ve gece battaniyelerini tercih edebilir. Yatağınızın üzerindeki farklı dokulardaki katmanlar, güzel, rahat ve davetkar bir yatak yapmanızı sağlayacaktır.

5. Evimi ışıklandırırken ilk olarak neyi düşünmem gerekiyor?
Güzel bir ev için hayati önem taşıyan tamamlayıcı unsur ışıklandırmadır. Bu nedenle ışıkları her odada bir sahne havası yaratmak için kullanın. Fazla ışıklandırma ya da yüksek vatlı ampullerin kullanımı odanın güzelliğini yok edecektir; ancak diğer taraftan yetersiz ışıklandırma da kişilerin oda içinde durma isteğini azaltacaktır. Bu nedenle ışık kullanımında bir denge noktası bulmanız ve de belirli alanlardaki eşyalarla ve ışıklandırma arasında ortaklık kurmanız gerekir. Halojen ya da düşük vatlı ampullerin kullanımıyla odanız yumuşak tonlarda aydınlanacaktır. Ayrıca yüksek vatlı ampul yerleştireceğiniz reostalar ile ışığı her ortama göre ayarlamayı deneyebilirsiniz. Işığınızın odanızdaki renk, desen ve dokuları ortaya çıkarmasına izin verin.

6.Bir odanın görünümünü değiştirmenin en kolay yolu nedir?
Renk, bir odanın görünümünü değiştirmenin en kolay yoludur. Soğuk kış aylarında koyu renkleri kullanmak çok güzel sonuçlar verir. Farklı bir şeyler denemek isterseniz, beyazı; hardal sarısı, gösterişli devetüyü dokular ya da kahverengi tonlarıyla davetkar bir kış sığınağına dönüştürebilirsiniz. Evinize tam anlamıyla uyacak sevdiğiniz renkleri seçme sürecinin tadını çıkarın ve en önemlisi yeni bir şeyler denemekten korkmayın.

7. Kitapları derginizde gördüğüm gibi nasıl bir dekorasyon unsuru olarak kullanabilirim?
Kitaplar oda süslemenin mükemmel bir yoludur. Yaptığımız düzenlemelerde eski İngiliz kütüphanelerinin koyu ahşap tonlarını ve deri ciltli kitaplarını hatırlatan, tarih, öykü ve romanların esintisini getiren kitapları, kumaş katmanları gibi kullanarak güzel ve rahat bir ortam yaratabileceğimizi keşfettik. Kitapları raflardan tamamıyla koparmaya, onları masa, divan hatta sandalye ve yatak yanlarına yığmaya bayılıyoruz. Sonuçta eski deri ciltli kitapların renk, stil ve romantizmi tasarımlarınıza ilham vermeye devam ediyor.

8. Eskitme tekniklerini kullanırken öncelikle ne düşünmeliyim?
Odanızda eski bir görünüm elde etmeye çalıştığınızda öncelikle bu işlemde aşırıya kaçmamanız gerektiğini unutmayın. Burada amaç; eski malzemeleri yenilerle bir arada denge içerisinde kullanarak odanıza değer katmaktır. Aslında atacağınız adımlar tamamen ne kadar uzağa gitmek istediğinize bağlıdır. Duvar, yer ve mobilya yüzeylerinin hazırlanmasında bazı hileler vardır. Bazen fitilli kadife döşemeyi zımparalayarak ya da mobilyayı lastik veya deri ile silerek malzeme üzerindeki fabrika parlaklığını azaltırız. Eğer, zaten kendiliğinden eskimiş ya da kozmatik malzemelerle eskitilmiş bir oda ya da mobilya ile işe başlıyorsanız, eski ve yeni arasında mükemmel bir uyumu yakalamak için parlak döşeme malzemelerini, yeni mobilyalar ve aksesuarlarla odanızın görünümünü tamamlamalısınız. Farklı bir görünüme ulaşmaya çalışıyorsanız, öncelikli olarak bir profesyonelle konuşmak en iyisidir. Kullanacağınız her bir kumaş ve mobilya parçası, farklı eskitme metotlarında değişik şekilde tepki verecektir.

9. Çiçekli desenler yan yana gelebilir mi?
Çiçekli desenleri yan yana kullanmak ve uyumlu hale getirmek, ev konusunda kendi kişisel stilinizi koymanın eğlenceli yoludur. Ev koleksiyonları çoğunlukla kadın ve erkek moda koleksiyonlarından esinlenir. Sizlere tavsiyemiz; çiçekli desenlerde yaratıcılığınızı konuşturmanız ve neşeli olmanız… Renkleri eşleştirme ve tamamlama konusunda da fazla endişe etmeyin, sadece birbirine zıt renkleri kullanmamaya dikkat edin. Örnek olarak yumuşak pembe tonlarında küçük çiçek deseni baskılı kumaşlarla işe başlayabilir ve bu deseni mavi ya da krem tonlarında daha büyük çiçek baskılı kumaşlarla tamamlayabilirsiniz. İş; kumaşları, desenleri ve renkleri karıştırmaya ve bir arada kullanmaya geldiğinde çekingen davranmayın.

10. Farklı kumaşları nasıl uyumlu bir şekilde bir arada kullanabilirim?
Kumaşları karıştırmak ve uyumlu hale getirmek kendi kişisel stilinizi ortaya çıkaracaktır. Bizler kendimizi nasıl giydiriyorsak aynı şekilde odalarımızı tasarlıyoruz. Size ilk adım olarak kareli kumaşlarla başlamanızı ve bu kumaşı çizgili kumaşla tamamlamanızı öneriyoruz. Eğer canlı bir renk eklemek istiyorsanız; kırmızı, deve kuşu tüyü bir yastık tecrübesini yaşayarak odanıza kişisel stilinizi hoş bir şekilde yansıtan renk ve doku katabilirsiniz. Kumaşları, desenleri ve renkleri bir arada kullanmaktan kaçınmayın. Farklı unsurların zenginliğini karıştırma ve dengelemede harmoni ve güzellik yattığını düşünüyoruz.