İç cephe ve Dış cephe Boya işleri

İç cephe ve Dış cephe Boya işleri
İç cephe ve Dış cephe Boya işleri

Tavsiye edilen renkler: Açık Leylak – Lila
Kimimiz gücü ve güzelliği bir arada isteriz, geniş mekanlara özenle yerleştirilmiş büyük mobilyalar, kişiliğimizin parçası şık aksesuarlar. Daha ilk bakışta sizi anlatan bu mekanlarda, akseuarların kalitesini ve şıklığını, mobilyalarınızın baskın görüntüsünü ortaya çıkaracak doğru bir tamamlayıcıya ihtiyacınız vardır. Bunu gerçekleştirmek için duvarlarınızdan daha iyi bir seçenek düşünülebilir mi? Tüm ayrıntısına özen gösterdiğiniz ev veya ofisinizin duvarlarınzda tercih edeceğiniz açık leylak ve lila tonları mutlak bir bütünlük sağlayacak, dekorasyonu görsel bir şölene çevirecektir.

Tavsiye edilen renkler: Bej-i Pembe – Gülpembe
Hepimiz hissetmişizdir..Nerede olursak olalım, bir an önce evimize gitmeyi, ayaklarımızı uzatıp bir oh demeyi ve huzur bulmayı sık sık düşlemişizdir.Evet evlerimiz bizim doğal meditasyon alanlarımızdır.Şehrin yoğun temposundan uzaklaştığımız, dinginliği ve sukuneti yaşadığımız özel alanlarımızdır.

Evinizin her odasında ama özellikle mümkün olduğunca sessiz odalarının duvarlarında tercih edeceğiniz beji pembe ve gülpembe size gerçek bir yenilenme sağlayacak huzurlu tonlarıyla sizi sarmalayacaklardır.

Boya Nedir

Eşyaya renk vermek, süslemek, dış etkilerden korumak için, eşyanın içine katılan ya da üstüne sürülen renkli maddelere verilen ad.

İnsanlar, çok eski zamanlardan beri, yaptıkları türlü şeyleri, giydiklerini, oturdukları evleri, vücutlarını daha güzel gösterebilmek için, türlü renklerle bezenmişlerdir. Son yıllarda rastlanan ve ilkel insanların yaptıkları anlaşılan çeşitli duvar resimlerinde, çanak ve çömleklerde boyalara rastlanmıştır.
Tarih açısından baktığımızda, Mısır medeniyetinde çeşitli boyaların bilindiğini görürüz. Mısırlıların çeşitli mumyalarını boyalı kumaş şeritlerine sardıkları görülmüştür. Fenikeliler de, çeşitli boyaları bulmuşlardır. Bu arada, Fenikeliler tarafından en çok kullanılan boya olarak, bir kabuklu böcek çeşidinin salgısından elde edilen mor renk, dikkati çeker.

Uzak Doğudaki bazı bitkilerden elde edilen çivit boyası da, insan topluluklarının kullandığı en eski boyalardan biridir.

Plastik boyada günümüzün favorilerindedir.Zamanla yerini subazlı boyayada bırakabilir…

Ama en ucuz olanlardandır.

Çocuk odaları için su bazlı boya tercih edilmeli.

Çocuk odalarında genelde kız ise pembe, erkekse mavi kullanılır ancak çocukların çoğu mavi bir odada huzursuz olur. Ayrıca dış dünyayı fark etmeye başlayan bebekler için gözü yorucu, çok canlı ve koyu renklerden uzak durulmalıdır. Çocuk odaları içinse Kalecolor, insan ve çevre sağlığına zararı olmayan su bazlı, kokusuz boyaları tavsiye ediyor. Renk olarak ise dış dünyayı fark etmeye başlayan bebekler için gözü yorucu, çok canlı ve koyu renklerden uzak durulmasını öneriyor. Mantar üremesi özellikle uzun vakit geçirilen, uyunan odalarda insan sağlığı için ciddi bir tehdit. Solunduğunda ciğerlerde bir mantar hastalığı olan Aspergillosis’e yol açıyor. iç cephe boyası seçerken içerdiği küf ve yosun önleyici maddeler sayesinde özellikle küf-mantar oluşumunu önleyerekastımlılar için rahatlama sağlıyor. Fotokatalik yapısıyla Kalia, ışık ile aktive olarak, hava ile duvar yüzeyine taşınan sigara dumanı, kalorifer izi gibi zararlı madde ve kokuları parçalayarak yok ediyor. Böylelikle oda havasını temizliyor ve duvarların uzun süre temiz kalmasını sağlıyor, silinebiliyor ve leke tutmuyor.

Boyanın parlaklık derecesi önemli.

Renk seçiminde uygulama yapılacak boyanın parlaklığının, dokusunun, zeminin emiciliğinin ve ışığın renk üzerindeki etkisinin göz önünde bulundurulması gerekiyor. Dekorasyona ve ortamdaki ışık düzeyine göre seçilen parlaklık derecesi, daha şık ve keyifli mekanlar yaratılmasını sağlıyor. Bu amaçla seçilecek farklı parlaklık derecelerindeki iç cephe ürünleri için ortak bir renk skalası bulunuyor. secileçek iç cephe kartelasındaki renkleri duvarlara taşıyan yöntemi hayata geçirerek bir ilke imza attı. Kartelada çıkartma şeklinde uygulanmış renkler uygulama yapılmak istenen duvarlara yapıştırılıyor ve ışığın renk üzerindeki etkisini görebiliyor. Böylelikle hayal edilen evi yaratmak artık iyi bir usta ile çok daha kolaydır.

Kauçuk katkılı S2 sınıfı esnekliğe sahip NanoLight

Dış cephe mantolama işlerinde kesinlikle çığır açıp,daha sağlıklı işler çıkartması açısından iyi bir ürün.Türkiye yapı sektörünün lider markalarından Kalekim, Türkiye’de bir ilk olan kauçuk katkılı S2 sınıfı esnekliğe sahip NanoLight’ı üretti.
NanoLight, standart yapıştırıcılardan yaklaşık %40 daha az kullanılır. Böylelikle 15 kg’lık ambalajı ile 25 kg’lık ambalajın yaptığı işi yapar. İçeriğindeki nano teknolojik hammaddeler sayesinde yüksek yapıştırma performansına sahip NanoLight, geri dönüştürülmüş kauçuk dolgular ile yapıştırma harcından beklenenin ötesinde bir esneklik ve hafiflik sunar.

NanoLight hafif olması ve kulplu ambalajı sayesinde ustaya taşıma kolaylığı, tüketim açısından da avantaj sağlar. Ayrıca içeriğindeki geri dönüştürülmüş kauçuk dolgular ile Kalekim’ in geliştirdiği çevre dostu ürünler arasında yer alır.

Dış cephe mantolama işlerinde kesinlikle çığır açıp,daha sağlıklı işler çıkartması açısından iyi bir ürün.

Filli Boya’nın 2009 ve sonraki yakın dönem için belirlemiş olduğu renklerden oluşan 2009 renk koleksiyonu farklı temalar ve trendlerin değerlendirilmesiyle ortaya çıkmış bir koleksiyondur. 15 yeni renk tonu olmak üzere; toplam 54 renk ile en sevdiğiniz mekanlarınızı hayallerinizin de ötesinde farklılaştırmanız mümkün..

Filli Boya 2009 yılında evlerinizin duvarlarını benzeri daha önce sunulmamış çeşitlilikte renklerle baştan yaratıyor. Arayıp da bulamadığınız huzur veren toprak tonları ile arada kalmış açık tonlar ya da mekanınıza modern bir hava kazandıracak capcanlı tonlar duvarlarınızda hayat bulacak. Gelin şimdi Filli Boya’nın 5 farklı konseptte sizlere sunduğu yeni renklerini tanıyalım…

Tavsiye edilen renkler: Buğday – Ihlamur – Bal Buğu – Vanilya
Evimize davet ettiğimiz misafirlerimize ‘’Lütfen kendini evinde hisset’’ deriz ve bunu canı gönülden arzu ederiz. Siz de evinizde dostlarınız ile vakit geçirmekten hoşlanan ve özellikle salon, oturma odası gibi evin toplanma mekanlarında sıkça konuk ağırlayanlardansanız duvarlarınızda tercih edeceğiniz renkler sıcak ve doğal olmalıdır. Rahat ve samimi bir ambiyans yaratmak için balbuğunun sıcaklığını, vanilyanın yumuşaklığını tercih edebilirsiniz.

Tavsiye edilen renkler: Lületaşı – Kumru – Bademi – Kırık Beyaz
Benim için en güzeli sade ve doğal olandır diyorsanız, yaşadığınız mekanlarda kusursuz bir uyum ve gözü yormayan geçişler istiyorsanız toprak ve tonları sizin için biçilmiş kaftankoyu ve doygun renklerdeki halı, perde veya koltuk kaplamalarıyla birlikte duvarlarınızda toprak tonlarını kullandığınızda, hem gözünüze hem ruhunuza hitap eden kusursuz ve şık bir uyuma imza atacaksınız.

Tavsiye edilen renkler: Çağla – Limoni Yeşil – Yeşil Bej
Hep yapacak bir şeyleriniz vardır, hep katılacağınız bir davet, hep aklınızda yeni fikirler yeni projeler…Kabına sığmayanlardansınız, sizi anlatmak için bir renk tercih edin dense aklınıza ilk gelecek renktir yeşil….Doğanın muhteşem enerjisidir yeşil, sürekli değişimin devinimin rengidir…Bırakın yaratıcılığınız ve enerjiniz yeşilin tüm tonlarında hayat bulsun.Gözalıcı renklerle boyanmış bir oda fazla söze gerek kalmaksınızın sizi anlatacak, görenlerin hafızasında herzaman canlı kalacaktır.Cesaretin, gençliğin ve yaşam enerjisinin sizinle olması istiyorsanız çağla, limoni yeşil, yeşil bej kısacası içinde yeşil olan tüm tonlar sizin için hazırlanmıştır.

Renklerin Psikolojik Etkileri

Mavi, yalnızlığı, üzüntüyü, depresyonu, bilgeliği, güveni ve sadakati simgeler. iş görüşmelerine mavi giyerek gitmek kararlılığı ve bağlılığı ifade eder.

Mavi, en popüler renklerden biridir. Fakat yiyeceklerle ilisşkili olarak mavi kullanılacağında dikkatli olmak gerekir çünkü mavi doğal bir istah kapatıcıdır ve bazr durumlarda itici etki yaratabilir.

Mavi, bütün renkler arasında en iştah kapatici renktir. Doğada mavi renkli yiyecek çok ender bulunur. Mavi yiyecekler insana itici gelir çünkü ilk çağlarda atalarımızz yiyecek ararken zehirli yada bozulmuş yiyeceklerden uzak durmayı öğrendiler. Genelde bu yiyecekler mavi, mor yada siyah olarak görünüyordu. Deneyler sırasında katılımcılara mavi boya katılmış yiyecekler ikram edildiğinde hemen hemen hepsi iştahini kaybetti.

Mavi, sinir sistemini rahatlatır. Kırmızının aksine zihni rahatlatan bir etkisi vardır ve insanların biraz daha düşünceler içine dalmasına yol açabilir. Huzurlu ve sakin bir mavi yatak odası için ideal bir renk olabilir, çünkü vücudun sakinleştirici kimyasallar salgılamasına yol açar. Fakat mavinin daha koyu tonları soğuk ve iç karartıcı gelebilir.

Mavi, ile boyanmış ortamlar, cok koyu renkli olmadığı sürece üretimi arttırır. Araştırmalar göteriyor ki, öğrenciler mavi odalarda daha yüksek notlar almakta ve halterciler daha ağır yükleri kaldirabilmektedir. Ayrıca insanlar mavi renkle yazılmış yazıları daha fazla akılda tutabilmektedirler.

Kırmızı, sıcak, ateş, kan, şehvet, aşk, samimiyet, güç, heyecan ve agresiflik gibi kavramları simgeler. Kan basıncını ve solunumu hızlandırabilir. insanları çabuk karar almaya ve beklentileri arttırmaya teşvik edici bir etkisi vardir.

Kırmızı, dikkat çekici bir renktir. Kırmızı renkteki kelimeler ve objeler insanların dikkatini hemen çeker. Dekorasyon ve dizayn yaparken kırmızı cisimlerin mükemmel olması önemlidir çünkü insanlar bu objeleri hemen farkedecektir. Arabalar konusunda kırmızı renk ile hırsızlık oranı arasında pozitif bir korelasyon vardır.

Kırmızı, duygusal olarak oldukca yoğun ve aşırı bir renktir. Kırmızı kıyafetler ruhu canlandırıcı olabilir. Bazı durumda kırmızı kıyafet enerji ve güç mesajı gonderir ama aynı zamanda catışmalara davet çıkarabilir.

Kırmızı, hakimiyet kuran bir renktir. Zemin olarak değil, vurgu yapmak için kullanılmalıdır.

Kırmızı, odalar insanı huzursuz eder fakat kırmızı renklerin dağınık olarak kullanıldığı odalar insanların zamanı unutmasına yol açar. işte bu yüzden barlarda ve gazinolarda kırmızı renge ağırlık verilir. Ayrıca iştahı açma etkisi nedeniyle restorantlar sık sık kırmızı rengi dekorasyon için kullanırlar.

Sarı, parlak limon sarısı gözu en çok yoran renktir. Bu parlak renkten yansıyan ışık gözleri aşırı derecede uyarır ve rahatsızlığa yol açar. Aynı zamanda sarı renk metabolizmayı hızlandırır. Odayı parlak sarıya boyarsanız bebeklerin ağlamasına ve büyüklerin sinirlenmelerine yol açarsınız. Ayrıca sarı sayfalı not defteri ve bilgisayar ekranında sarı renkli arka fon pek iyi bir fikir değildir; beyninizi uyararak konsantrasyonu arttırabilir fakat gözleriniz için zarar vericidir.

Sarı, az miktarlarda kullanıldığında parlaklık ve sıcaklık hissi verir. Şakacılığı, aydınlığı, yaratıcılığı, samimiyeti ve hayata karşı rahat bir tutumu simgeler. Tıpkı güneşli bir gün gibi davet çekicidir. Sarı güneş ışığı gibidir: kendinizi iyi hissetmek için orda olmasını istersiniz ama gözünüzün içine girmesini istemezsiniz.

Sarı, rengin pek çok farklı tonu vardır. Saf sarı bütün diğer tonlar arasındaki en neşeli ve güneşli olanidir. Fakat bir parça koyulaşmış haline bakmak daha keyiflidir. Soluk sarı dikkati, çürümeyi, hastalığı, kıskançlığı ve hilekarlığı simgeler. Sarı söz konusu olduğunda seçilen ton oldukça önemlidir.

Sarı, bu neşeli güneş rengi dikkat toplayan bir renktir. Bütün renkler arasında en gözle görülen ve dikkat çeken renktir.

Sarı, pek çok dinde ilahi varlığı simgeleyen bir renktir.

Yeşil, pek çok kavramla ilişkili olarak gelir, bunların içinde en güçlüsü ve evrensel olano doğadır. Buna bağlı olarak ayrıca yaşamı, gençliği, yenilenmeyi, umitleri ve dinçliği simgeler. Bazı kültürlerde orta yaşlardaki gelinler, doğurganlığı simgelemesi için yeşil giyer.

Yeşil, gözler için en rahat renktir ve görme gücünü arttırır. Sakinleştiricidir ve sinir sistemi üzerinde doğal bir etki yapar. Televizyona çıkmadan önce insanlar oturup sakinleşmek için yeşil renkli odalara alınırlar. Yeşil aynı zamanda hastanelerde de popüler bir renktir çünkü hastaların rahatlamasını sağlar.

Yeşil, rengin farklı tonları farklı mesajlar iletir:

Koyu Yeşil — soğukluk, erkeksilik, tutuculuk ve zenginlik kavramlarını ifade eder.
Zümrüt Yeşili — Olumsuzluk.
Zeytin Yeşili — Barış.
Sarımsı Yeşil — Tüketicilerin en son tercih ettiği renk.

Yeşil, aynı zamanda Amerikan kültüründe parayı simgeler.

Portakal, sıcaklık , memnuniyet, verimlilik ve sıhhat ile ilişkilendirilir. Güçlü ve cömert bir görünümü vardır.

Portakal, en cok istah ile ilgili olan renktir.

Portakal, renginin gizliliği olmayan, geniş kapsamlı bir cazibesi vardır. Örneğin bir ürünün herkese uygun olduğunu ifade etmek için kullanılabilir yada pahalı bir uygun fiyatlı gibi algılanması sağlanabilir.

Siyah, tartışmalı bir renktir. Bir taraftan karanlık güçler, suç ve kötülük ile düşünülürken diğer taraftan sadakat, sebat, dayanıklılık , ihtiyat, bilgelik ve güvenilirlik ile ilişkilendirilir. Bir tarafta yönetim ve güç anlamına gelirken diğer tarafta acı, keder ve yas anlamına gelir.

Siyah, pek çok insan için kıyafet rengidir. Bazıları siyahi güçlü ve ciddi görünmek için kullanır. Bazıları ise daha zayıf gösterdiği için tercih eder. Ayrıca siyah sık ve zarif olarak kabul edilir.

Beyaz, saflığı, temizliği ve masumiyeti simgeler. Pek çok kültürde gelinler beyaz giyer. Ayrıca temizliği simgeler. Doktorlar, hemşireler ve labaratuvar teknisyenleri steril olmak için beyaz giyerler.

Beyaz, ışığı yansıtırve ortamı serin tutar. Dolayısıyla yaz ayının kıyafet rengidir. Genel olarak serin ve canlandıran bir his verir.

Mor asalerin rengidir. Lüks hayar zenginlik ve zarefeti simgeler. Aynı zamanda romantizimin duygusallığın ve tutkunun rengidir.

Mor, doğada ender bulunan bir renktir. ilkel zamanlarda insanlar bazı deniz kabuklularını kullanarak mor rengi elde etmişlerdir. Oldukça zor bir çalışmadır. Bazı insanlar mor rengi, gösterişli havasından dolayı dekorasyonda kullanmayı sever. Bazıları ise suni bir renk olarak algılar.

Kahverengi, toprağın ve ahsabin rengidir. Sağlam ve güvenilir bir his verir. Kahverengi doğal, rahat ve açıkk bir atmosfer yaratmayı sağlar. Durağanlık, güçlülük, olgunluk ve güvenilirlik mesajları iletir.

Kahverengi, genelde erkeklerin favori rengidir.

Kahverengi, bazı tonları yıpranmış ve eskimiş havası verir.

Pembe, en romantik ve narin renktir. Aynı zamanda sakinleştirici bir etkisi vardır. Araştırmalar gösteriyor ki, pembe insanları yatıştırıyor ve kalplerini yumuşatıyor.

Dr. Alexander Schauss, hapishane demirleri pembeye boyadığında mahkumların arasında agresif davranışın azaldığını ifade etmiştir. Dr. Schauss’a göre “insan sinirlenmek istese bile pembe rengin yakınında başarılı olamaz. Kalp kasları yeterince hızlı hareket etmez. Pembe enerjiyi çeken bir sakinleştirici gibidir. Hatta renk körleri bile pembe ile sakinleşmişlerdir” . Fakat sonradan yapılan araştırmalar gösteriyor ki bu tur bir etki maalesef kısa sürelidir. Görünüşe göre vücut normal seviyesine geri döndüğünde bu sefer daha agresif bir ruh haline girebiliyorlar.