Çatı Onarım İzolasyon

Türkiye’nin büyük bir bölümünde çatı onarımı daha önceleri Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında yapılıyordu. Ancak, küresel ısınmanın etkisi, ağustos ayında tatilin sürmesi ve Ramazan sebebi ile bu yıl çatı onarımı yoğunluklu olarak Ekim – Kasım aylarına kaydı.
Yağışların neredeyse yok denecek kadar olması çatı alarmını geciktirdi. Ancak özellikle son dönemdeki yağışlar, kış öncesi çatı sorunlarını önceden haber verdi ve çatı aktarım ve onarımları hızlandı.

Bazı binalar az bir ısı ile ısınıyor. Bazı binalar ise milli ekonomiye zarar verebilecek şekilde çok maliyetli oluyor. Bu da binalar yapılırken ısı yalıtımına uyulmadığından kaynaklanıyor. Yalıtım; ekolojik denge, hava kirliliğinin önlenmesi, enerji tasarrufu ve sağlıklı mekanların oluşturulması açısından önemlidir.

Bir evin çatısı yalıtım işlevini yerine getiremeyecek hale geldiyse; çatı örtüsünde bazı hatalar mevcutsa yapıyı oluşturan diğer yapı elemanlarında da ciddi fonksiyonel bozukluklar meydana gelebilir.

Size ” Çatınızı Yağmurlar Gelmeden Tamir ve Tadilat Ettirmenizi ” ve ” Yakıt Tasarrufundan ” Faydalanmanızı Öneriyoruz.

Çatı Nedir ?

Yapıları dış atmosferden gelen yağmur, rüzgar, kar ve dolu gibi etkenlerden koruyan elemanlara çatı denilir. Genellikle ahşap, çelik ve betonarmeden yapılan çatılar konut, işyeri, atelye, fabrika, hastane, okul ve buna benzer pek çok yapıda kullanılmaktadır.
Çatıların ana görevleri kar ve rüzgar yüklerini emniyetle taşıyabilmek, yağmur ve kar suları yoluyla yapıya gelen suyu en kısa yoldan oluk, dere ve borulardan zemine vererek uzaklaştırmaktır. Eğimlerine göre çatılar 3 guruba ayrılırlar:

1.Düz çatılar (0-50 arasında eğimi olan çatılar)
2.Orta eğimli çatılar (5-400 arasında eğimli olanlar)
3.Dik çatılar (≥ 400 eğimli olanlar)
Çatı Yalıtımı | Çatı İzolasyonu Nedir
Çatı Yalıtım Sitemi; Buhar Dengeleyici Örtüler, Buhar Bariyerleri, Baca Dibi YaIıtım Bantları, Mahya Havalandırma Bandı’nı içeriyor.

Buhar Dengeleyici Örtüler: Euro Top 230/550/1200/1400/1800 Üç katlı poliprotülenden oluşan Buhar Dengeleyici Örtüler, mekanik yüklere dayanıklılık gösteriyor, çatı içinde yoğunlaşan buharı ve dışarıdan gelen nem ve çiği geçirmiyor.

Ahşap malzemeye zarar veren ve yapıya girmesi arzu edilmeyen haşeratı engelleyen, yapıya ilave ağırlık getirmeyen bu örtüler, tüm meyilli, havalandırmalı ve havalandırmasız çatılarda, dış cephelerde kaplama altına kullanılıyor.

Buhar Bariyerleri: SD10 / SD2
Buhar ve hava geçirimsiz özellikte üretilen Buhar Bariyerleri, mekanik yüklere dayanıklı üç katlı poliprotülenden oluşuyor. Örtünün döşenmesi sırasında, tüm ek yerleri özel bantlarla yapıştırılıyor ve böylece buhar ve hava geçiriminin tam olarak önlenmesi sağlanıyor.

Baca Dibi Yalıtım Bantları: EuroTop KWA
Çatı izolasyonunda baca dibi su yalıtımı ayrı bir önem taşıyor. Bugüne kadar arzu edilen sonuçları vermeyen alışılagelmiş uygulamalar, baca dibi yalıtımının bir sorun olarak devam etmesine sebep oluyordu. İsotec, çatı yalıtımında komple bir çözüm için, Alman Blowitex tesislerinde üretilen Euro Top KWA adlı ürünü ile bu sorunu ortadan kaldırıyor.

Akrilik boyalı aluminyum plaka altında bütil yapışkan tabakanın yer aldığı Euro Top KWA, kolaylıkla istenilen şekli alabiliyor ve yüksek UV dayanımı sağlıyor.

Mahya Havalandırma Bantları: Eurotop MA
İsotec Çatı Yalıtımı Sistemi’ni Euro Top MA/G/V/S Mahya Havalandırma Bandları’yla tamamlıyor. Yüksek UV dayanımlı, havayı dışarı bırakan ancak su sızdırmayan Mahya Havalandırma Bantları, kenarlarındaki bütil yapışkan şeritlerle sabitleniyor ve kolay şekil alabiliyor.

Çatı izolasyon Nedir

Çatı izolasyon bina onarım web reklam google kayıt firması firmaları izolasyon yöntemleri dış cephe onarım bakım teknik servis eleman türlü bina, baraj, havaalanı, köprü, yol, liman, kanalizasyon, su şebekesi vb. hizmet ve endüstri yapılarının planlanması, projelendirilmesi, yapımı ve denetimi konuları ile ilgili eğitim ve araştırma yapar. İnşaat mühendisliği alanında çalışmak isteyen bir kimsenin sayısal akıl yürütme gücüne sahip; matematiğe, fiziğe, ekonomiye ilgili ve bu alanda iyi yetişmiş bir kimse olması gereklidir. Her bilim dalında olduğu gibi, inşaat mühendisliğinde de, kişinin bilgilerini anlamlı bir düzen içinde bir araya getirerek sentez yapabilme ve bundan yararlanarak problem çözebilme yeteneğini geliştirmiş olması gereklidir. Ayrıca iş sahipleri ve işçilerle iyi ilişkiler kurabilen, çatı bakım onarım izolasyon teknikleri yöntemleri tasarım güçlendirme çalışmaları ustaları ustası mühendis kurucu mühendislik alanlarının başında gelir. İnşaat mühendisliği geniş bir alanı kapsadığından çeşitli dallarda uzmanlaşma gereği duyulmaktadır. Bu alanların başlıcaları, yapı mühendisliği, temel mühendisliği, su mühendisliği, malzeme bilimi, ulaşım vb. konulardır. Lisansüstü öğretim düzeyinde, öğrencinin bu alanlardan birinde bilgi ve yeteneğini geliştirmesi ve seçtiği alan içinde bulunan belli bir problem üzerinde özgün araştırma yapması beklenir.Uzmanlık ve çalışma alanı ne olursa olsun inşaat mühendisi kuracağı yapının dayanıklılığını sağlamakla yükümlüdür. Bunun yanında, inşaat için gerekli malzeme ve personeli, bunların maliyetini hesaplar, malzemeyi satın alır, iş planını hazırlar, inşaatı denetler. Bu çalışmaları, yakın mesleklerden kişilerle işbirliği ve dayanışma içinde gerçekleştirir.İnşaat mühendisliği çalışmalarının önem bina onarım teknikleri izolasyon nedir çatı tasarım onarım google kayıt boyacı ustaları nedir nasıl :
Zemin ıslahı.
* Deprem yükleri altındaki zeminlerin davranışlarının incelenmesi.
* Trafik yönetimi.
* Demiryolları ve kentsel raylı sistemlerin (metro, hafif metro,tramvay) tasarım ve fizibilite etütleri.
* Beton yol teknolojisinde gelişmeler.
* Karayollarının yüzey özelliklerinin etüdü.
* Demiryolu ve karayolu üstyapısının projelendirme esasları.

Çatı Aktarma
Çatı aktarma izolasyon teknikleri izolasyom yönetim biçimleri firması firmaları ustaları neleridir, Bayındırlık ve İskan, Orman, Tarım ve Köy işleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Ulaştırma Bakanlıklarında, DSI ve Karayolları Genel Müdürlüklerinde, kamu iktisadi teşekküllerinde görev almakta, bir kısmı ise serbest çalışmaktadır. Gelecekte inşaat mühendislerine duyulan gereksinme daha da artacaktır. İnşaat mühendisleri müteahhit olarak serbest de çalışabilirler.

Düşüncesiyle bu yönde çeşitli faaliyetler içerisindedir. Bu anlayış, bölümümüzün kuruluş yıllarından beri benimsenmektedir. Bölümümüz akademik kadro altyapısı, yurtdışındaki çeşitli üniversitelere farklı dönemlerde lisansüstü ve doktora sonrası eğitim için gönderilen pek çok öğretim üyesi tarafından güçlendirilmiştir. Ayrıca bölümümüz, gelişmekte olan üniversitelerden Atatürk,Ondokuz Mayıs, Niğde, Selçuk, Rize, Ordu, Gazi Osman Paşa, Fırat, Erciyes, Bozok,Yüzüncü Yıl, Karaelmas, Cumhuriyet ve Osmangazi Üniversitelerinin inşaat mühendisliği bölümlerinin öğretim üyesi ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli katkılar sağlamaktadır boya badana doğrama işlemleri ısı yalıtım izolasyon teknikleri yöntemleri vs.siyaset, ekonomi ve spor gibi pek çok düzeyde kariyer sahibi olmuş ve önemli görevler üstlenmişlerdir. Bugüne kadar hizmet veren değerli mezunlarımızın yerini alacak ve ülkemizin gelecekteki yapılanmasını inşa edecek mühendisler yetiştirmek için, hızla gelişen teknoloji ve imkânlar düşünüldüğünde, bölüm altyapısının ve eğitim müfredatının uluslararası standartlara getirilmesi hedeflenmektedir. Bu amaçla, ders programları ve ders içerikleri yenilenmiştir. Dünyadaki teknolojik gelişmeler paralelinde bilgisayarlı eğitim içeriği de güncel tutularak öğrencilerimizin teknolojiyi yakından takip etmeleri için gerekli altyapı sağlanmaktadır. Sunulan

Çatı İzolasyon Çatı Onarım Tadilat

ÇATI VE ÇATI ONARIMI

Bazı binalar az bir ısı ile ısınıyor. Bazı binalar ise milli ekonomiye zarar verebilecek şekilde çok maliyetli oluyor. Bu da binalar yapılırken ısı yalıtımına uyulmadığından kaynaklanıyor.

Yalıtım; ekolojik denge, hava kirliliğinin önlenmesi, enerji tasarrufu ve sağlıklı mekanların oluşturulması açısından önemlidir.

*BAKIR VE KAPLAMA
*BAKIRDAN ASMADERE, GİZLİ DERE, YAN DERE, ORTA DERE BACA KENARI
* ÇİNKODAN ASMADERE, GİZLİ DERE, YAN DERE, ORTA DERE BACA KENARI
*HER TÜRLÜ KİREMİT ÇATI
*İZOLASYON, ÇATI, TERAS, VS.
*SHINGLE ÇATI UYGULAMA
*OSB ÇATI UYGULAMA
*ONDİLİN ÇATI UYGULAMA
*ETHERNİT ÇATI UYGULAMA
*PVS UYGULAMA, ASMA DERE VE İNİŞ BORULARI
*ÇATI ALTI ISI YALITIMI
*HER TÜRLÜ ÇATI, BAKIM VE ONARIM İŞLERİNİZ YAPILIR…
ÇATI İŞLERİNİZDE BİZE DANIŞMADAN KARAR VERMEYİN

ISLAK HACİMLİ ZEMİNLER VE TERAS KATLAR

Yapıların, temel ıslak hacimler ve çatı gibi bölümlerinde kesin ve kalıcı su yalıtım sistemleri son derece önemlidir. Basit zift, asfalt gibi malzemelerle yapılan denemeler veya evsafı yeterli olmayan su yalıtım malzemeleriyle yapılan yalıtımlar çoğunlukla çözüm olamazlar. Bu tür uygulamalar zaman içinde yeni masraflar gerektirir.

Dolayısıyla yapının korunmasında en büyük önem, kesin netice veren ve kalıcı olan malzemenin seçimidir. İzotop® LM-100 zor şartlara dayanabilen, kesin netice veren uzun ömürlü bir su yalıtım malzemesidir.

İzotop® LM-100 tek komponentli, kullanıma hazır bir bitüm-kauçuk solüyonudur.

Sağladığı %2200 esneklik ve aşırı agresif yapışkanlığı ile tatbik edildiği yatay ve düşey yüzeylerde üzerinde kesintisiz, eki olmayan bir satıh oluşturarak su ve rutubete karşı kesin ve uzun vadeli dayanıklılık sağlar.