Duvarlara Simli Boya Nasıl Yapılır..

VENTO, Damasco desenli kumaşlardan esinlenerek yapılmıştır. Yıkanabilir, anti statiktir ve uygularken kullanılan alete göre istenilen desen verilebilir. VENTO katalog renkleri ve hayal gücünüze göre değişik renk karışımlarıyla sınırsız renk çeşidi elde edilebilir.

Zemin Hazırlığı

Yeni Yüzeyler : Fix 300 %300 su ile inceltilerek uygulanır

Eski yüzeyler : Önceden sürülmüş olan boya, eğer problemli ise yüzeyden çıkarılır. Fix 300 %300                       oranında sulandırılarak uygulanır, kalitesiz bir yüzey söz konusu ise Fondo sürülür. VENTO Base  olmadan daha önce uygulanmış boyaların üzerine VENTO Desen uygulanamaz.

Uygulama : VENTO Base (alt astar) %15-20 su ile inceltilerek, pösteki veya saten rulo ile bir veya iki kat olarak tüm yüzeye eşit bir şekilde dağıtılarak uygulanır. VENTO Desen %40-50 oranında sulandırılır, düz bir yere dökülür ve doğal deniz süngeri (ıslatılmış) batırılarak boya süngere yedirilir. Boyalı sünger mevcut kurumuş Base`in üzerine sistemli darbelerle tamponlanarak desen verilir. Yüzeyin ayni yoğunlukta olması için süngere ayni miktarda boya emdirmek gerekir.

Seyreltme : VENTO Base %15-20 / VENTO Desen %40- 50 su ile inceltilerek

Uygulama Sıcaklığı: +5˚C ile +40˚C arası

Kuruma Süresi : İlk kuruma 6 saattir, üzerine boya sürülebilmesi için 6-8 saat geçmesi gerekir.

Tüketim : VENTO Base: 4-5 m²/kg. VENTO Desen: 30 m²/lt

Depolama : Min. +5˚C` de serin ve kuru bir ortamda en az 18 ay muhafaza edilebilir.

Ambalaj : VENTO Base 2,5lt – 5lt – 15lt / VENTO Desen 1lt – 2,5lt – 5lt

 

 

 

Duvarlara-Desen-Veren-Boya-Rulosu